Системите за визуална инспекция (машинно зрение) автоматично регистрират дефекти и нередности във вида на продуктите спрямо предварително зададен образец. Това може да бъде деформация, различна геометрия, различен цвят на детайл или на целия обект, излишен, погрешно поставен или липсващ детайл, грешно ориентиран или завъртян обект и така нататък. Може да се зададе зона на интерес, където да се следи за изменения, или зона в която промените са допустими и нормални. Настройва се и степента на толеранс за добър и лош обект.

Визуална инспекция (машинно зрение)

     Продукти          Решения и приложения          Видеоклипове          За контакти

Сензомат ООД - официален представител за България

 

Примерни решения и приложения

Видеоклипове за продуктите и техните приложения

 
Продукти  >
Сензори
Кабели и конектори
Интерфейс
Безжична комуникация
I/O решения
RFID идентификация
Енкодери / фрп
Плъзгащи пръстени
Машинна безопасност
Визуална инспекция
Бар код четци
Броячи
Процес контролери
Звукова и светлинна сигнализация
Релета
Минна / тежка индустрия
 
       
       
       
       
       
       
       
iVu TG   Серия VE смарт камери   Presence PLUS   PresencePLUS Pro   Осветление за визуална инспекция
Това е първият сензор с вграден тъч скрийн, който комбинира простотата на фотоелектрически сензор с възможностите на визуална камера и контрол за добър / лош обект.

 

  Нов тип камера с резолюция 2 мегапиксела и вграден дисплей, инспектира, брои, измерва, регистрира дефекти и нееднаквост, възможност за комуникация по Ethernet/IP, Modbus TCP, PROFINET и PCCC.

 

  Висок клас визуална система, която осигурява решаването на сложни приложения, изискващи и висока резолюция и голямо бързодействие. 

 

 

  Компактен размер за ограничени места. Осигурява висококачествена визуална проверка в двукомпонентна схема. Комуникация през Ethernet, гъвкави I / O и серийни протоколи. Функция TEACH за настройка без нужда компютър.

 

  Много важно условие за визуалната инспекция е обектите да бъдат добре осветени от подходящ ъгъл с хомогенна светлина без трептения. Предлагат се LED светлинни източници с различен цвят на светлината за постигане на най-добър контраст за даденото приложение.
                 
Още за този тип продукти в разделите Решения и приложения и Видеоклипове
 
           
       
       
       
       
       
       
Качествен контрол с камери   Качествен контрол с камери   Софтуер, настройки и монтаж        
Проверка за липсващи или сгрешени или неправилно ориентирани части от продукти или цели продукти с помощта на камери за визуална инспекция (машинно зрение).   Видеоклипове как с помощта на камери (машинно зрение) да открием дефектни продукти на поточната линия.

 

  Видеоклипове за софтуер, настройки и монтаж на различни изделия за индустриална автоматизация.