Сензорите за измерване на линейнапозиция се използват в различни приложения. Изискванията за тези устройства са еднакво високи за всички приложения: висока точност и линейност, лесен монтаж и здрава конструкция, безотказна работа, и не на последно място - голям обхват на измерване. Предлагаме няколко вида сензори които действат на различни принципи и са подходящи за различни приложения в зависимост от търсената точност, обхват и обектите, чиято линейна позиция ще бъде измервана. Част от тези сензори са подходящи и за измерване и на нива на течности и насипни материали.

Сензори за измерване на линейна позиция

     Продукти          Решения и приложения          Видеоклипове          За контакти

Сензомат ООД - официален представител за България

 

Примерни решения и приложения

Видеоклипове за продуктите и техните приложения

 
Продукти  >
Сензори  >
Индуктивни сензори
Магнитни сензори
Капацитивни сензори
Фотоелектрически сензори
Ултразвукови сензори
Радарни сензори
Движение на флуиди
Сензори за налягане
Сензори за температура
Безжични сензори
Линейна позиция
Сензори за наклон
Сензори за ниво
 
       
       
       
       
       
       
       
Индуктивни линейни сензори   Магнитни линейни сензори   Индуктивни с анлогови изходи   Измерващи фотоелектрически   Ултразвукови с аналогови изходи
Индуктивни сензори за линейна позиция, резолюция от 16 bit, обхвати от 100 до 2000 мм.

 

  Магнитни сензори за линейна позиция, аналогови изходи, обхвати  до 200 мм.

 

  Индуктивни сензори с аналогови изходи 0...10V или 4...20mA, обхвати до 70 мм.

 

  Фотоелектрически сензори с аналогови изходи, прецизно измерващи разстоянията до обектите, обхвати от микрони до 50 м.   Ултразвукови сензори, моделите които са с аналогови изходи позволяват прецизно измерване на разстоянията до обектите, обхвати до 8 м.
                 
       
       
       
       
       
       
       
Радарни сензори   Енкодери с изтегляща се струна   Limes - сензор и магнитна лента   Механично измерване   Асансьорна индустрия
Радарните сензори имат дискретни, но също така и аналогови и I/O Link изходи, което позволява измерване на разстоянията до обекти на по големи дистанции.   Енкодери с механизъм с изтегляща се струна с различни дължини и различни видове изходи.

 

  Безконтактна магнитна система от сензорна глава и магнитна лента, разделителна способност стигаща до 1 μm.

 

  Различни видове механично измерване на дължина с помощта на енкодери и измерващи колела с избор на размери и покрития според конкретното им приложение.   Безконтактно копиране на вала на задвижването на асаньорните кабини, позволяващо точност на позициониране до 1 mm и скорост до 12 m/sec.
                 
Още за този тип продукти в разделите Решения и приложения и Видеоклипове
 
       
       
       
       
       
       
       
Контрол и измерване на...   Качествен контрол със сензори   Ъглова, линейна позиция и скорост   Контрол и измерване на...   Ъглова, линейна позиция и скорост
Контрол и измерване на различни параметри като разстояние, дебелина, линейна позиция, ниво, температура, влажност, размери, скорост, проток, машинно време и други...   Проверка за липсващи или сгрешени или неправилно ориентирани части от продукти или цели продукти с помощта на сензори.   Примерни решения и приложения свързани с контрол и измерване на ъглова позиция и скорост.

 

  Видеоклипове за контрол и измерване на температура, ниво, разстояние, скорост на движение на флуиди, вибрации, налягане.

 

  Видеоклипове с различните видове енкодери и сензори за измерване на ъглова и линейна позиция.