< Ъглова, линейна позиция и скорост - примерни решения и приложения

Контрол и измерване на ъглова, линейна позиция и скорост

Ъглова, линейна позиция и скорост

     Продукти          Решения и приложения          Видеоклипове          За контакти

Сензомат ООД - официален представител за България

 

Примерни решения и приложения

Видеоклипове за продуктите и техните приложения

Решения и приложения  >
Наличие / отсъствие на обекти
Контрол и измерване на...
Качествен контрол със сензори
Качествен контрол с камери
Детекция на цветни маркери
Машинна безопасност
Безжична комуникация
RFID Идентификация
Интерфейс, I/O пренос на сигнали
Ъглова, линейна позиция и скорост
Приложения с баркодове
LED сигнализация и индикация
Индустриално LED осветление
"Вземи когато светне"
Приложения с транспортна техника
Други решения и приложения
 
       
       
       
       
       
       
       
Решения за селскостопански и горски машини.   Решения за строителна техника.   Безконтактни енкодери за двигатели с външен ротор.   Енкодери за обратна връзка при асинхронни двигатели.   Енкодери за мотори с предавки.
Енкодерите и инклинометрите Kübler отговарящи на високите изисквания, се използват успешно в продължение на много години, за да се осигури безопасна и прецизна...   Независимо дали на строителната площадка или под земята - всяко превозно средство трябва да изпълнява задачите си. Сензорите играят важна роля за това. Kübler предлага правилно...   Надеждно регулиране на скоростта с магнитни безконтактни енкодери.
Всеки милиметър се брои с двигателите с външен ротор. Магнитната...
  Оптимална обратна връзка за скоростта и разпознаване на положение с енкодери Kübler. Асинхронните двигатели са най-използваните електрически задвижвания в световен...   Надеждно регулиране на скоростта с инкрементални енкодери. Редукторните мотори се използват от една страна за ново строителство, но преди всичко и за модернизиране на...
                 
       
       
       
       
       
       
       
Енкодери за мотори без предавки.   Енкодери за обратна връзка при големи двигатели / генератори.   Енкодери за обратна връзка при серводвигатели.   Енкодери за обратна връзка при стъпкови двигатели.   Системи за измерване на дължина при линейни двигатели.
Оптимално управление на задвижването с абсолютни еднооборотни енкодери с висока резолюция. Директните задвижвания се използват в асансьорната...   Измерване на скоростта с инкрементални енкодери. Големите двигатели и генератори обикновено се използват в тежки условия и са изложени на много по-интензивни удари и...   Kübler предлага подходящи решения с голямо разнообразие за кодиране и обратна връзка в задвижващата технология от десетилетия. Kübler разработи новите системи за...   Измерване на скоростта с инкрементални миниатюрни и компактни енкодери. Всеки милиметър трябва да се брои при стъпковите мотори. Обикновено за сензорите е предвидено...   Безконтактно измерване на позиция, подходящо за най-суровите среди. Линейните мотори са многофункционални за използване. Те често се използват в дървообработващи...
                 
       
       
       
       
       
       
       
Решения за соларните системи.   Регулиране на ъгловото положение на параболичните системи.   Проследяване на фотоволтаични системи.   Решения при големи кранове.   Мониторинг за клатене/люлеене при вятърни турбини.
Прецизно позициониране на хелиостати с енкодери Kübler. В електроцентралата към приемника на слънчевата кула, светлината се отразява от множество хелиостати...   Оптимално регулиране на ъгловото положение спрямо слънчевата светлина - със сензорни решения на Kübler. Извитата повърхност на параболичното...   Kübler енкодери и инклинометри за едно- и двуосни системи. Kübler предлага правилните сензорни решения за едно- или двуосни проследяващи фотоволтаични...   Енкодери за измерване на позицията и на скоростта при кранове. Независимо дали става въпрос за портални, мостови кранове или кранове за зареждане на...   Повече сигурност за вятърните турбини с датчици за вибрации на кулата на Kübler. Вятърните турбини са изложени на големи натоварвания, като трептения и вибрации, люлеене и...
                 
       
       
       
       
       
       
       
Контрол при вятърни турбини.   Измерване скоростта на ротора и на вала на генератора.   Системи за копиране на позицията в асансьорна шахта.   Мониторинг на завъртане на акутатор с четвърт оборот.   Измерване в две оси на наклон при комбайни.
Вятърните турбини постигат максимална ефективност чрез точно позициониране на лопатките на ротора и чрез и оптимално проследяване на посоката на вятъра и завъртане на...   Оптималният енкодер за всяка скорост на вятъра с енкодери Kübler. Точната информация за положението и скоростта са важни измерени променливи за управляващия...   Абсолютно позициониране на асансьорната кабинка за височини на шахтата до 392 м.
Безконтактната абсолютна измервателна система за копиране на шахтата...
  Двойният сензор DSU-35 е съвместим с всички стандартни клапани. Химическите съоръжения имат много позиции на клапани, които изискват наблюдение. Сложните дизайни с...   В някои комбайни трябва да се открива наклона на превозното средство по две оси, за да се осигури оптимална координация на вършеенето. Компактните сензори B2N на...
                 
       
       
       
       
       
       
       
Измерване на ъгъл при полевите пръскачки.   Ъглови сензори при повдигане на платформи и вишки.   Безконтактен енкодер в обработката на картофи.   Решения за металодобивната промишленост.   Обратна връзка на двупозиционни клапани.
Безконтактните енкодери RI360P1-QR20 на Turck за измерване на ъглово преместване, намират приложение в селско стопанските машини и повишават...   Безконтактните сензори за измерване на ъглово преместване на Turck се използват в мобилните платформи на Ruthmann за измерване на ъгъла на въртене на работната клетка...   Безконтактният енкодер QR24 на Turck демонстрира превъзходството на своята безконтактна измервателна система на буферен транспортьор в зоната...   Измерване на скоростта и позициониране със сензори на Kübler. Сензорите изпълняват важни задачи в металодобивните предприятия. Изложени на трудни работни условия в...   Австрийската компания GAW Technologies, разчита на двойни индуктивни сензори от Turck за обратна връзка на позициите на техните клапани.
GAW Technologies...
                 
               
       
       
       
       
       
       
Определяне на положението на ъгъла на стрелата.                
Безконтактните индуктивни енкодери QR24 от Turck предлагат прецизно разпознаване на позицията, дори при големи натоварвания. Ъгловите положения при крановете...