Контрол и измерване на различни параметри като разстояние, дебелина, линейна позиция, ниво, температура, влажност, размери, скорост, проток, машинно време и други...

Контрол и измерване на...

     Продукти          Решения и приложения          Видеоклипове          За контакти

Сензомат ООД - официален представител за България

 

Примерни решения и приложения

Видеоклипове за продуктите и техните приложения

Решения и приложения  >
Наличие / отсъствие на обекти
Контрол и измерване на...
Качествен контрол със сензори
Качествен контрол с камери
Детекция на цветни маркери
Машинна безопасност
Безжична комуникация
RFID Идентификация
Интерфейс, I/O пренос на сигнали
Ъглова, линейна позиция и скорост
Приложения с баркодове
LED сигнализация и индикация
Индустриално LED осветление
"Вземи когато светне"
Приложения с транспортна техника
Други решения и приложения
 
       
       
       
       
       
       
       
Автоматично дефиниране на размери на опаковки.   Контрол и измерване на провес при прозрачно фолио.   Компактен прецизен измерващ лазерен сензор LM и изнесен дисплей RSD.   Контрол на температура и влажност за производител на шкафове.   Мониторинг на оборудването от станцията на супервайзъра.
В днешния свят на електронната търговия за изпълнение на поръчките големите логистични компании продължават напред с ценообразуването на базата на размера и теглото, известно...   При опаковането на бутилките с вода или със сок с термосвиваемо фолио, машината трябва да поддържа известно количество провес на материала за свиване на опаковката...   Лазерните измерващи сензори от серия LM предлагат най-добрите в класа си характеристики с превъзходна стабилност, надеждност и прецизност при измерване. С въвеждането...   Един голям производител на шкафове e трябвало да следи и контролира температурата и влажността в много помещения в голямо производствено съоръжение. Периодично...   Мониторингът на състоянието на машината в реално време позволява на надзорните органи да решават всякакви проблеми, докато възникнат, свеждайки до минимум времето на престой...
                 
       
       
       
       
       
       
       
Мониторинг на температурата и влажността в оранжерии.   Измерване на дебелина на ролони с лазерни сензори LE.   Сензор за светлина приложим за обширен светлинен спектър.   Безконтактно измерване на ниво на течности.   Измерване на ниво с лазерни сензори LTF.
За да се осигури оптимална производителност и растеж на растенията, трябва да се поддържа среда със специфични и константни нива на температура и влажност...   Лазерните сензори от серия LE на BANNER се използват за прецизно измерване на разстояние до обекти, както и за измерване на ниво. Обхватите при които работят са до 0,4м ...   В aвтомобилната индустрия се изисква проверка на вътрешните и външните светлинни функции по време на производствения процес. Обичайно е тестването на 100 % от светлините във...   Ултразвуковите сензори за дълги разстояния QT50U на BANNER имат тесен ъгъл на измерване, което позволява работа в ограничени зони, като резервоари без смущения ...   Лазерните сензори от серия LTF на BANNER се използват за прецизно измерване на разстояние до обекти, както и за измерване на ниво. Обхватите при които работят са до...
                 
       
       
       
       
       
       
       
Мониторинг на условията на околната среда.   Мониторинг на времето на работа на машини при производител на пластмаси.   Мониторинг на температурите на ротационни пещи.   Мониторинг на състоянието на двигателя за прогнозна поддръжка.   Мониторинг и контрол на температурата на двигателя с безжична мрежа.
Полупроводниковият кабел трябва да следи температурата, относителната влажност и нивата на кислород в множество точки в преработвателна инсталация, заедно с 2-километрова...   Във фабрика за формоване под налягане на пластмаса искат да наблюдават и намаляват времето на престой при преоборудване и поддръжка. Те са закупили SCADA система, но нямат...   Наблюдението на температурата на пещ или фурна не е трудно, освен ако не е въртяща се пещ.
Извършването на измервания на въртящо се оборудване, като пещ или въртяща се маса...
  Прогнозната поддръжка е процесът за проследяване на производителността на важни компоненти на машината, като двигатели, с цел да се сведе до минимум престоя, необходим...   Мониторингът на температурата на двигателя в приложение с високо триене помага да се изчисли производителността и да се планира поддръжка.
Вместо да инсталирате I / O...
                 
       
       
       
       
       
       
       
Прогнозна поддръжка на двигатели и скоростни кутии на големи кранове.   Измерване на дебелина на ламарина със сензори LH.   Позициониране на подемник на кран.   Измерване на възстановяване на температурата.   Измерване на дебелина в движение с мрежа от сензори.
 Мониторингът на промените в работата на машините позволява предприемането на коригиращи действия преди да възникне по-голям проблем, спестявайки на компаниите време и пари за...   В автомобилната индустрия щамповането на ламарини е процес на рязане и оформяне на метални сплави в автомобилни рамки и други форми с помощта на инструмент за пресоване. ...   В ASRS (automated storage retrieval system) автоматичните складови системи, кранът с подемнк трябва да бъде точно позициониран, за да се избегнат повреди на продукти...   Мониторинг на температурата в трудни зони. Решение: безжична мрежа SureCross®. Надеждна комуникация - Здравата 900 MHz мрежа осигурява превъзходни характеристики на обхвата...   Прецизните измервания на дебелина в движение са от решаващо значение по време на процеса на производство на плоскости за сухото строителство. Производителите...
                 
       
       
       
       
       
       
       
Мониторинг на температурата на клапаните в ТЕЦ.   Безжичен дистанционен мониторинг на ниво.   Отчитане на обороти на мотор с магнитни сензори.   Контрол на функционалната безопасност за вятърни турбини.   Uprox+ сензори контролират позицията на ротора на VENSYS ветрогенератори.
Инженерите, управляващи ТЕЦ, трябва да следят температурата на всички клапани, за да установят възможни загуби на енергия и да планират ремонти.
Решение: за да се даде...
  Бързо пускане в експлоатация без скъпо струващи кабели. Инфраструктурните промени, необходими в безжичната система, са минимални, много по-лесни и по-евтини за...   За да определи скоростта на своите бъркалки от серията VPureMix, Armaturenwerk Hötensleben GmbH (AWH) търси компактно решение за всички размери от тази серия...   Безопасно наблюдение на задвижването със следене на скоростта и енкодери.
Наличността на системата е особено важна при вятърните турбини за степента на...
  С иновативен дизайн на генераторите, базираната в Заарланд VENSYS Energy AG стигна до Бейджинг - Китай. За летните олимпийски игри, 43 вятърни турбини на VENSYS...
                 
       
       
       
       
       
       
       
Контрол на обтягане за прозрачно фолио.   Предотвратяване на грешки при изпращане в голям център за разпространение.   Измерване на диаметъра на ролки найлоново фолио.   Мониторинг на двигателите и температурата на лагерите им във взривоопасна среда.   Мониторинг на потока на зърното към резервоара на комбайни.
Опаковането на тави за храна с найлоново фолио се прави по-ефективно, като се прилага филмът, докато тавите се движат по конвейера. Филмът трябва да се подава равномерно през...   След запечатването на опаковките те се поставят върху конвейерните ленти и след това се транспортират до съответните контейнери за тяхното местоназначение. Тези...   Прецизното определяне на диаметъра на ролка от опаковъчно фолио е от съществено значение, за да се предотврати изчерпване на фолиото по време на процеса...   При транспортьорите за зърно, където средата е взривоопасна е голямо предизвикателство събирането на данни за предсказване на аварии при двигателите на конвейера или...   При комбайните след събирането и почистването на житото, шнек го транспортира до резервоара за зърно. По време на този процес, светлинна бариера от два сензора следи потока на...
                 
       
       
       
       
       
       
       
Мониторинг на охлаждане при заваръчни процеси.   Контрол на опън на лъскав черен протектор на автомобилни гуми.   Мониторинг на нивото на смляното кафе.   Измерване на ниво през тесни отвори.   Подобряване на общата ефективност на оборудването чрез наблюдение на производствения вход и готовата продукция.
Точковото заваряване на автомобилни части понякога води до високи температури, срещу които заваряващите челюсти, трябва да бъдат защитени с подходящо охлаждане...   Мониторинг на напрежението / опъна в контура на протектор, ползван в производството за автомобилни гуми. Цветът и блясъкът на протектора могат да варират и да са проблем за...   Капацитивният сензор QF5.5 впечатлява с изключително тънкия си дизайн.
Компактният дизайн, здравият монтаж и добрата видимост на индикаторите са предпоставки...
  Във фармацевтичната и козметичната индустрия са важни прецизните нива на пълнене на отделните контейнери. За да измерят нивото на запълване през малките отвори на...   Добавяне на възможности за мониторинг към съществуващото оборудване. Събиране на данни от множество точки на голяма производствена линия. Повторно свързване на сензори, които...
                 
       
       
       
       
       
       
       
Мониторинг на потока при измиващи машини.   Прецизно измерване на ниво на насипни материали.   Трансмитери за температура на DIN шина.   Контрол при премахване на кората в дървообработването.   Височина на стек картонени опаковки.
Автомобилните доставчици използват индустриални барабанни измиващи машини за отстраняване на адхезивни вещества, като емулсии, ръждив филм или грес от монтажни...   За измерването на ниво на наспини материали се използва L-GAGE LT3 лазерен сензор за измерване на разстоянието. Монтира се над бункера, като измерва разстоянието до...   Нефтена рафинерия модернизира измерването на температурата с трансмитер на температурата IM34 от Turck за монтаж на DIN шина. Що се отнася до рафинирането...   За да се определи диаметъра на дънера, преди да влезе в машината за премахване на кората се използва система от светлинни бариери EZ-ARRAY от BANNER. В зависимост от...   Заготовките за картонените опаковки са подредени за преминаване през оформяне и поставяне на тави за храна. Необходим е точен сензор, за да следи височината на стека на...
                 
               
       
       
       
       
       
       
Профилиране на картонена кутия.                
Профилирането на картонени кутии е важен аспект в пакетиращата индустрия. Той помага да се гарантира, че картонените кутии и опаковки ще достигнат правилната зона...